Trampoline

 • 5x Goud en 1x Brons op NK Trampoline Individueel en Synchroon.

  Zaterdag 25 en zondag 26 juni was het dan zover. Tijdens het Fantastic Gymnastics in Ahoy, Rotterdam, vond het NK Trampoline Individueel en Synchroon plaats. 14 Selectiespringers van Nika hadden zich weten te plaatsen voor diverse NK Finales tijdens dit 2daagse evenement.

  Op de 1ste dag was het Duncan die 2x Goud wist te winnen. De eerste Gouden medaille won hij samen met Dante van De Springbokken tijdens het Synchroonspringen. Later op de dag wist hij nog een keer Goud te winnen tijdens zijn Individuele NK finale.

 • Zaterdag 16 april, 3de NK Plaatsingswedstrijd Trampoline Individueel en Synchroon

  Gisteren was de 3de en laatste Plaatsingswedstrijd voor het NK Trampoline Individueel en Synchroon C/D en E selectie in Zoetermeer. De meiden/jongens die in het eerste blok moesten springen waren al vroeg op pad. De wedstrijd begon namelijk een uurtje eerder dan normaal. Het was een spannende dag voor veel springers omdat het de laatste wedstrijd was waar men zich definitief kon plaatsen voor het NK.

 • Zaterdag 2 april, 2de NK Plaatsingswedstrijd Trampoline Individueel en Synchroon

  Vandaag was de 2de NK Plaatsingswedstrijd voor de Trampoline voor de C/D en E selectie. Dit keer was de wedstrijd in Soest, bij de Springbokken. Een ook vandaag deden de springers van Nika het erg goed. In totaal werd er 4x Goud, 7x Zilver en 2x Brons gewonnen. Daarnaast was het voor veel springers al duidelijk dat ze zicht geplaatst hadden voor de grote Finale in Ahoy.

 • Zaterdag 19 maart, 1ste Plaatsingswedstrijd NK Trampoline Individueel en Synchroon

  Vandaag was de 1ste NK Plaatsingswedstrijd Trampoline individueel en synchroon voor de C/D/E selectie in “eigen huis”. Vanaf 8:00 uur waren de trainsters, springers, papa’s en mama’s aanwezig om te helpen om de zaal en de kantine in orde te maken. Het was een super leuke, drukke en gezellige dag in de Bieshaar maar er moest natuurlijk ook nog wedstrijden gesprongen worden. In Totaal werdt er 6x Goud, 1x Zilveren en 3x Brons gewonnen tijdens de Individuele en Synchroon wedstrijden.

 • WK Teams met Fabienne Faas

  Afgelopen week heeft Fabienne helaas een blessure aan haar rug opgelopen tijdens de training. Met fysiotherapeut getracht dit zoveel mogelijk te herstellen voor het NK Teams van gisteren.
  Fabienne heeft een mooie verplichte oefening neer kunnen zetten met een score van 42.125. Omdat de blessure meteen weer opspeelde is met de trainer afgesproken dat ze zou proberen alles uit haar keuzeoefening te halen en als het team finale zou halen dat zij dan in ieder geval niet zou springen. (Tijdens de voorrondes springen alle vier de deelnemers van het team en de 3 hoogste scores tellen dan. Tijdens de finaleronde mogen er maar drie springers een oefening neerzetten.) Helaas schoot Fabienne tijdens haar keuzeoefening na de tweede sprong weg op de mat. Gelukkig konden haar teamgenoten door een ‘veilige keuzeoefening’ te springen de finaleplaatsing zeker stellen.
 • Verslag van Fabienne Faas op het WAGC

  De Nederlandse jeugddelegatie is zondagochtend 29 november in alle vroegte vertrokken met busjes en auto’s richting Odense Denemarken. De delegatie bestond uit 19 sporters en zo’n 17 begeleiders (delegatieleider, begeleiders, trainers, juryleden, fysiotherapeuten en kookmoeders). Het onderkomen was een camping in Odense met (mini) blokhutten. Om de kosten zo laag mogelijk te houden voor de sporters is ervoor gekozen zelf een accommodatie te huren en zelf voor de catering te zorgen. Alle lof aan de kookmoeders die de sporters op alle momenten van een hapje en drankje hebben laten genieten. Na aankomst zondag kon de delegatie meteen kijken naar de halve finales en finales van de WK (senioren). Daar waren alle grote internationale trampolinesterren weer vertegenwoordigd.
 • Turn-instuif Nika Hoogland groot succes!

  Nika Hoogland hield zondag 22 november een gezellige turn-instuif voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Wel 80 kinderen kwamen naar de Bieshaar! Ze konden 2 uur lang turnen op diverse toestellen zoals de evenwichtsbalk, ringen en de lange mat. Ook de grote trampoline en de tumbling baan (een opblaasbare lange mat) mochten worden gebruikt. Er werd veel gelachen, […]

 • Verslag 1ste NK Plaatsingswedstrijd voor Teams A/B niveau

  Afgelopen zaterdag, 7 november,  was de eerste plaatsingswedstrijd voor Teams A/B niveau. NIKA doet dit jaar met één B-team mee dat bestaat uit 5 personen: Yara Tobé, Janelle Groenendijk, Denise Vis, Lara Wolkenfelt en Ilse Wolkenfelt.
  Denise kon er deze wedstrijd helaas niet bij zijn, maar de andere 4 begaven zich al vroeg naar Zoetermeer voor de wedstrijd. Yasmine was ook mee voor de gezelligheid en als supporter.