Turnen

 • rayonwedstrijd2nika turnen

 • Bij NIKA kun je turnen op verschillende niveaus. Er zijn recreatieve lessen voor alle leeftijden voor zowel meisjes als jongens. NIKA heeft ook meerdere selectiegroepen die uitkomen voor divisie 1 t/m 5. Daarnaast geven wij ouder en kind gym, peuter en kleuter lessen en er zijn dames gym-fit groepen.

  Toestelsport
  Turnen is een echte toestelsport. De selectie meiden maken gebruik van de toestellen sprong, brug, balk en vloer. Bij de heren selectie gaat het om de toestellen paard, voltige, sprong, rek, ringen en vloer. Turnen is een sport waarbij kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, balans en elegantie naar voren komen. Al deze eigenschappen zijn van groot belang.

  Wedstrijden
  Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd. Bij recreatie turnen is er jaarlijks de mini 3/4-kamp en de onderlinge wedstrijd. Hieraan doet de hele vereniging mee. De selectie heeft vaker wedstrijden. Zij doen mee aan voorwedstrijden waarna zij zich kunnen plaatsen voor regiowedstrijden en districtswedstrijden. De 1e t/m 3e divisie kan zich daarnaast nog jaarlijks plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

 • nika turnen 1nika turnen 4