WK Teams met Fabienne Faas

Afgelopen week heeft Fabienne helaas een blessure aan haar rug opgelopen tijdens de training. Met fysiotherapeut getracht dit zoveel mogelijk te herstellen voor het NK Teams van gisteren.
Fabienne heeft een mooie verplichte oefening neer kunnen zetten met een score van 42.125. Omdat de blessure meteen weer opspeelde is met de trainer afgesproken dat ze zou proberen alles uit haar keuzeoefening te halen en als het team finale zou halen dat zij dan in ieder geval niet zou springen. (Tijdens de voorrondes springen alle vier de deelnemers van het team en de 3 hoogste scores tellen dan. Tijdens de finaleronde mogen er maar drie springers een oefening neerzetten.) Helaas schoot Fabienne tijdens haar keuzeoefening na de tweede sprong weg op de mat. Gelukkig konden haar teamgenoten door een ‘veilige keuzeoefening’ te springen de finaleplaatsing zeker stellen.
In de finale stond alle druk op haar teamgenoten Floor Meijering, Zilver Schmitz en Max van Langen. Zilver en Max sprongen beide een alles of niets oefening en behaalden hiermee ieder een score van rond de 50 punten. Het was aan Floor om de teamscore af te maken en daarmee het podium op te gaan. Helaas schoot ook Floor tijdens haar oefening op de mat en ging een podiumplaats verloren. Het A1 team van KDO eindigde hiermee op de vierde plaats.
Er staat nog 1 week training voor de boeg en volgende week de Nationale Instroom Test voor Oranje Selectie van de KNGU. Met de behaalde scores van het afgelopen jaar maakt Fabienne goede kans opgenomen te worden in de Jong Oranje selectie.
Eind januari start dan de kwalificatieronde voor het Jeugd EK dat in het voorjaar in Valladolid (Spanje) zal plaatsvinden.