Verslag van Fabienne Faas op het WAGC

De Nederlandse jeugddelegatie is zondagochtend 29 november in alle vroegte vertrokken met busjes en auto’s richting Odense Denemarken. De delegatie bestond uit 19 sporters en zo’n 17 begeleiders (delegatieleider, begeleiders, trainers, juryleden, fysiotherapeuten en kookmoeders). Het onderkomen was een camping in Odense met (mini) blokhutten. Om de kosten zo laag mogelijk te houden voor de sporters is ervoor gekozen zelf een accommodatie te huren en zelf voor de catering te zorgen. Alle lof aan de kookmoeders die de sporters op alle momenten van een hapje en drankje hebben laten genieten. Na aankomst zondag kon de delegatie meteen kijken naar de halve finales en finales van de WK (senioren). Daar waren alle grote internationale trampolinesterren weer vertegenwoordigd.
De maandag tot en met woensdag werd er getraind in de trainingshal van de Arena. Met op woensdag een training in de wedstrijdhal. Donderdag was de opening en start van het toernooi. Deelname van vele landen. Fabienne kwam zaterdagmiddag (5 december) in actie met de Women 15-16. In haar categorie kwam ze veel meisjes tegen die ze een jaar geleden in Daytona Beach had leren kennen. Het was een warm een sportief weerzien. Dan eindelijk haar spannende optreden in een bomvolle Arena.

Haar verplichte oefening ging heel lekker. Met een 8+ voor uitvoering en een superscore van 16.240 voor time of flight komt ze tot een mooie score van 40.540.  Dan komt haar keuzeoefening. Haar doel om haar oefening zo netjes mogelijk uit te springen volbrengt ze en ze komt op een zeer mooie score van 47.430 (7+ voor uitvoering, 15.215 time of flight en 10.7moeilijkheid. Haar totaalscore van 88.055 is goed voor een uiteindelijke 28e plaats. Hiermee heeft ze weer een flinke sprong voorwaarts gemaakt. In totaal deden er 80 meisjes mee in de leeftijdsklasse 15-16 jaar. De top 3 (Japan, Groot-Brittannië en Rusland) springt naar een score van 96.000.

 DSC_0091
 DSC_0117  DSC_0110  DSC_0133
Op zondag (6 december) is de synchroonwedstrijd. Samen met Gerlissa van de Groep uit Bunschoten heeft Fabienne zich ook hiervoor geplaatst. Vóór hen springt het nederlandse koppel Niamh en Jennifer. Grote schrik als Jennifer tijdens de oefening in de fout gaat. Ze is haar oriëntatie kwijt en valt met haar been tussen de veren van de trampoline. Heel voorzichtig wordt zij daar weer uitgehaald en naar de ehbo gebracht.
De schrik zit er dan bij Fabienne en Gerlissa toch in. Ze beginnen heel dapper aan hun uitvoering. Helaas is Gerlissa toch teveel uit balans en ze raak de blauwe mat en komt daarbij ten val. Hiermee zijn ze direct uit de competitie. Extra zuur voor hen als ze later de scores van de anderen terugzien. Zij hadden normaal gesproken zeker meegekund in de finale.
Maar dat is de sport van trampoline. Een klein foutje of disbalans wordt direct afgestraft. De meiden zijn natuurlijk teleurgesteld maar ze hebben gelukkig zoveel wedstrijdervaring met z’n tweeën dat ze deze tegenvaller snel kunnen verwerken.
De zondagavond werd afgesloten met een buffet en groot feest waar alle sporters zich op de dansvloer konden uitleven. Na een heeeel kort nachtje is de delegatie maandagochtend weer in de auto gestapt op weg naar huis.
Fabienne is trots op haar prestatie en hoopt er in 2017 in Sofia weer bij te zijn.