Verslag 1ste NK Plaatsingswedstrijd voor Teams A/B niveau

Afgelopen zaterdag, 7 november,  was de eerste plaatsingswedstrijd voor Teams A/B niveau. NIKA doet dit jaar met één B-team mee dat bestaat uit 5 personen: Yara Tobé, Janelle Groenendijk, Denise Vis, Lara Wolkenfelt en Ilse Wolkenfelt.
Denise kon er deze wedstrijd helaas niet bij zijn, maar de andere 4 begaven zich al vroeg naar Zoetermeer voor de wedstrijd. Yasmine was ook mee voor de gezelligheid en als supporter.


Ilse moest als eerste in actie komen, maar vond het geen goede trampoline om op te springen. Dit resulteerde in een verplichte oefening met helaas maar 8 sprongen. De twee keuzes gingen wel weer goed en uiteindelijk werd ze in het individuele klassement van Jeugd meisjes toch nog 8e van de 12. Toch nog netjes met maar 28 sprongen.

In het blok daarna moesten Yara en Janelle springen. Yara was heel goed in vorm en sprong 3 zeer mooie en nette oefeningen. Dit leverde haar een 4e plaats in het individuele klassement op van Junior meisjes. Bij Janelle ging het iets minder, maar ze sprong wel al haar oefeningen uit. De eerste keuze zelfs met een nieuwe moeilijkheid van 7.1 en daarmee werd zij werd uiteindelijk 9e individueel. bij de Junior meisjes.

In het laatste blok moest Lara springen. Lara sprong haar verplichte goed uit waardoor het Team weer kon rekenen op 3 goede verplichte oefeningen. Omdat het inspringen niet helemaal goed ging heeft Lara haar keuze oefening wat aangepast tov. de moeilijkheid. Maar de keuze oefening die ze sprong waren wel erg netjes, en met een hele hoge TOF.

Uiteindelijk heeft het B-team een goede wedstrijd gesprongen en werden ze samen 5de  van de 12 teams. Dit geeft ze een goede kans om door te gaan het NK Teams. Maar eerst volgende week zaterdag, 14 november,  nog de tweede plaatsingswedstrijd. Dit keer in Alkmaar bij Triffis. En dan is Denise er ook bij.

Diana

Uitslag IND per categorie 1e PW teams 7-11-2015.ashx

Uitslag per team A-niveau 1e PW teams 7-11-2015.ashx